Keramiske topper
4 Varer
Keramisk topp fra EICO
En effektiv keramisk topp kan gjøre underverker når du skal briljere som sjefs-kokk i eget kjøkken. Det er en av de hyppigst forekomne typene av platetopper, og dermed er den en av de modellene du oftest vil møte i de norske og skandinaviske kjøkkener. Og det er det god grunn til. En keramisk platetopp er nemlig både pen, effektiv, enkel å vedlikeholde samt et godt kjøp til en fornuftig pris.
På overflaten ser en keramisk topp ut som en induksjonsplatetopp. Under overflaten er de imidlertid helt forskjellige. Kokesonene på en keramisk platetopp ligger nemlig under en herdet glassplate som tåler veldig høy temperatur. Og i motsetning til en induksjonstopp er det ikke grytens magnetisme som skaper varmen – varmen kommer rett og slett fra kokesonene under platetoppen som gir fra seg strålevarme. Det betyr også at man ikke trenger å anvende spesielle gryter og panner – alle typer kan benyttes på en keramisk topp.
Keramisk platetopp – enkel å rengjøre
En glasskeramisk platetopp har en helt plan og glatt flat plate som er pen å se på. Det gjør den både behagelig å røre ved, og meget enkel å rengjøre – spesielt sammenliknet med de eldre og tradisjonelle masseplatene.
Rengjøring foregår med en særlig «skraper» som effektivt fjerner smuss som er brent fast. Den skal imidlertid først anvendes når platetoppen er kjølt ned. Generelt gjelder det at de keramiske platetoppene først skal rengjøres når de ikke lenger er varme.
På samme måte som med en induksjonsplatetopp er overflaten delt opp i seksjoner eller platetoppsoner som er markert med eksempelvis sirkler eller krysser. En glasskeramisk platetopp kommer både til nedfelling i kjøkkenbenken, eller til å stå på selve kjøkkenbenken.