Keramiske komfyrer
2 Varer
Velg perfekt keramisk komfyr
-Gjør matlagingen enklere og morsommere
Drømmer du om å være sjefskokk i eget kjøkken? Så kan det være smart å velge en keramisk komfyr som sikrer deg effektiv, enkel og rask matlaging. En slik komfyr er en av de mest «vanlige» komfyrer. Det er med andre ord en av de typene du oftest vil se når du kommer i et norsk hjem. Og det er ikke så rart – en keramisk modell er enkel å vedlikeholde og ser godt ut. I tillegg fås det til en fornuftig pris.
Sett utefra likner en keramisk komfyr en induksjons-komfyr. Men det er bare dersom man ser på selve «skallen». Dykker man dypere ned, er det imidlertid en rekke forskjeller. Ovnen utgjør ingen nevneverdig forskjell, men kokesonene, som er plassert på toppen, er helt annerledes. Kokesonene er nemlig plassert under en herdet glassplate som tåler veldig høy varme. På en induksjonsplatetopp er det grytens magnetisme som utvikler varmen. Varmen på en keramisk modell er med andre ord direkte strålevarme. Med denne typen er det ikke nødvendig å benytte spesielle gryter og panner – alle typer kan benyttes.
Glasskeramiske komfyrer – enkle å rengjøre
En glasskeramisk komfyr er meget enkel å rengjøre – spesielt dersom man sammenlikner med de tradisjonelle masseplatene vi kjenner fra tidligere tider. Overflaten er helt flat og glatt – og fremstår både ren og pen, og er samtidig behagelig å røre ved.
Som alle andre hvitevareelementer skal denne imidlertid også vedlikeholdes og holdes ren. Det gjøres aller best med en spesiell «skaper» som er effektiv med henblikk på å fjerne smuss som er brent fast. Det er bare viktig å være oppmerksom på at rengjøringen kun kan finne sted når platetoppene er avkjølt.
En keramisk komfyr er – som et induksjonskomfyr – delt opp i seksjoner eller platetoppsoner. Disse kan eksempelvis være markert med sirkler eller kryss.