Få våre beste energispareråd for bruken av innbyggingsovner
Uansett om det handler om økende energipriser, eller bare et ønske om å sette ned familiens energiforbruk, så er det flere ting du kan gjøre i hjemmet.
I denne artikkelen guider vi deg til energispareråd når du skal bruke din innbyggingsovn.
Tilberedningsprosessen:
- Ta alt det tilbehøret som ikke skal brukes til tilberedningsprosessen ut av ovnen.
- Velg generelt den laveste temperaturen som er oppgitt i oppskriften eller tilberedningsskjemaet, og kontroller maten etter den kortest anførte tiden.
- Forvarm kun ovnen når det er nødvendig ifølge oppskriften eller tilberedingsskjemaet
- Unngå så vidt mulig å åpne ovnsdøren under tilberedningen.
- Anvend helst matte, mørke kakeformer og fat av ikke-reflekterende materiale (emaljert stål, varmebestandig glass, overflatebehandlet aluminium/støpejern)
- Blanke materialer slik som rustfritt stål eller aluminium reflekterer varmen som dermed har vanskeligere ved å nå maten. Legg ikke varmereflekterende stanniol i bunnen av ovnen eller på risten.
- Overvåk tilberedningstiden for å unngå energitap ved tilberedning av maten. Innstill en tilberedningstid eller anvend et steketermometer dersom du har det.
- Anvend til grillretter så vidt mulig oppvarmingsformen Grill med ventilasjon. Det grilles ved lavere temperaturer enn ved bruk av andre grill-oppvarmingsformer med maksimal temperaturinnstilling.
- Tilbered om mulig flere retter samtidig. Still dem ved siden av hverandre eller på forskjellige ribber.
- Tilbered så vidt mulig retter som ikke kan tilberedes samtidig, rett etter hverandre for å utnytte varmen i ovnen best mulig.