Hvilke gryter og panner bør jeg bruke til induksjonskomfyr?
Bruk en gryte som har tykk, flat og jevn bunn laget av stål, emaljert stål, støpejern eller rustfritt stål. Kvaliteten og sammensetningen av gryten har direkte påvirkning på ytelsen for matlaging.
Ikke bruk gryter med konkav eller konveks bunn. Gryter laget av aluminium og rustfritt stål uten ferromagnetisk bunn, glass, kobber, messing, keramikk, eller porselen kan ikke brukes på induksjonstopper.
For å sjekke om en gryte egner seg til induksjonsmatlaging kan du holde en magnet opp mot bunnen til gryten. Hvis magneten fester seg er gryten generelt sett egnet. Eventuelt kan du helle litt vann i gryten og sette den på en kokeplate på høyeste nivå. Vannet skal begynne å varmes i løpet av få sekunder.
Ved bruk av visse typer gryter, kan du høre ulike lyder fra dem. Dette er på grunn av grytenes ulike utforming, og vil ikke påvirke grytenes ytelse eller sikkerheten for bruk av kokeplaten.
For å oppnå best mulig ytelse bør du plassere gryten eller pannen i midten av kokeplaten.
Når en uegnet gryte eller ingen gryte plasseres på kokeplaten vil et -symbol blinke hvis et strømnivå er valgt på kokeplateskjermen. Kokeplaten vil slås av automatisk etter 2 minutter.
Hvis en egnet gryte plasseres på kokeplaten vil -symbolet forsvinne og matlagingen kan fortsette på valgt strømnivå.